Openluchtvoorstellingen "Boer'nleu" verzet naar 2021
Openluchtvoorstellingen op 30 april, 1 en mei 2021

Over Toneelvereniging Ons Genoegen Woold

Toneelvereniging ‘Ons Genoegen Woold’ is opgericht op 9 november 1923 en bestaat dus al bijna 100 jaar. Momenteel kent de vereniging ruim 30 leden in de leeftijd van 25 tot 80 jaar die ieder  op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de vereniging. Zo zijn er naast toneelspelers ook leden voor licht, geluid, fotografie, grime en decorbouw. Na een periode van stilte, is de vereniging in 2018 gestart met jeugdtoneel en hebben 16 kinderen hun debuut gemaakt onder toeziend oog van familie, vrienden en belangstellenden. 

Ieder jaar in het tweede weekend van februari brengt ‘Ons Genoegen’ een toneelstuk op de planken in het Verenigingsgebouw Juliana te Woold. Maar liefst 3 voorstellingen die het publiek laten lachen, ontroeren en een mooie herinnering meegeeft. Voornamelijk speelt ‘Ons Genoegen’ bijspelen, kluchten en komedies. Maar eens in de zoveel tijd probeert de toneelvereniging ‘out of the box’ te denken. 

Zo is er al eens een stuk gespeeld waarbij het publiek na iedere eenakter een heerlijk gerechtje voorgeschoteld kreeg v an diverse Wooldse culinaire ondernemers. Een avondvullend programma met de titel ‘Vermakelijk Happen’.

 Dit seizoen gaat de vereniging de openlucht in. Met boerderij ‘D’n Dröpper’ in het Woold als decorstuk wordt in het kader van 75 jaar bevrijding het bijzondere stuk ‘Boer’nleu in oorlogstied’ van Rooks Chris gespeeld. Het stuk gaat over de tijden voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog en vertelt het verhaal over hoe een Woolds boerengezin deze periode beleeft. Voor deze gelegenheid werkt de vereniging samen met Bühnenspielverein EV Rhede en Openbare Basisschool Woold. De centrale gedachte achter deze voorstellingen op 30 april, 1 en 2 mei 2021 is:

‘We zijn niet bevrijd om te haten’ afkomstig uit het boek De Schuilplaats van Johanna Reiss.